DISTANCIO / MULLSJÖ

Martinka Bobrikovas & Oscar de Carmens vistelse i Mullsjö: 1- 8 oktober, 2019
(Samtalet sker på Engelska. Frågor får gärna ställas på svenska)

Konstnärssamtal/ArtTalks-serien:
7e oktober
, kl: 18:00 (fri entré)
Plats: Aulan, Mullsjö folkhögskola, Björksätersvägen 4-8, Mullsjö


"Att få tal del av två spännande perspektiv på Mullsjö utifrån en konstnärlig metod kommer att möjliggöra ett helt nytt kulturklimat att bygga vidare på"

- Åsa Eklund, Kulturchef Mullsjö


Del av Martinka Bobrikovas & Oscar de Carmens konstnärskap sker i samtal och delande av vardagliga aktiviteter. Den efterforskande veckan i Mullsjö följer denna metod. Bobrikova & de Carmen är intresserade av samtalet som kraft och hur tillsammansskapet kan samverka till omdanande modeller för det gemensamma. Den konstnärliga praktiken är ofta gemenskapsbaserad och syftar till att skapa nya sociala ekosystem. Genom att undersöka de mekanismer och sammanhang där makt skapar värdefulla system söker de att ingripa på gränsen mellan konst och aktuella ämnen. De  synliggör  det tillfälliga och det utopiska.

Deras konstprojekt utmanar hur vi uppfattar vår vardag. De arbetar med ett djupt engagemang som ett sätt att undersöka problem i det moderna samhället som i sin tur ofta berör till hållbarhet och miljön. Duon är starkt kopplad till Sverige genom bl a deras studietid på konstakademin. Carmen bor i Uddebo, Sverige och pendlar till Oslo där Bobrikova är baserat. Hallberg träffade duon för första gången 2010 och igen under ett Anti-Symposium, producerade duon i Uddebo, Sverige 2018/19.
Duo ser sig själva som nomadiska men har just nu en bas i Oslo, Norge. De Carmen är född i Spanien och Bobrikova i forna Tjeckoskovakien. Duon är utbildad vid bl a Akademi Valand & Malmö Konsthögskola. De har arbetat tillsammans sedan 2005. Mer om konstnärerna >>>

Duons webbsida >>>

Kommunens webbsida >>>
Ortspecifika länkar >>>

Mullsjö Folkhögskola >>>


Med stöd av: Region Jönköpings län samt Mullsjö, Gnosjö, Tranås och Värnamo kommuner.     Konstnärlig ledare/curator: Anna Viola Hallberg     Kontakt: curator @ distancio.se